حقوق جدید دانشگاه آزاد اعلام شد/ میانگین دریافتی کارکنان به ۳۱ میلیون تومان می‌رسد ویدیو/ نخستین اخبار دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا آخرین وضعیت پرداخت کالابرگ الکترونیکی/ اعتبار دهک‌های مختلف چقدر است؟ چگونه آب گشنیز به رشد مو و بهبود کیفیت آن کمک می‌کند؟ اسطوره میلان و هلند با پیشنهاد استقلالی‌ها موافقت کرد جزئیات جدید از حادثه سقوط ۷ نفر به چاه در کوهدشت + اسامی سفر مهم عراقچی به ریاض/ پیام ایران به عربستان در آستانه مذاکرات هسته‌ای تنش دیپلماتیک ایران و سوئد/ عراقچی خواستار اقدام عملی علیه متعرضان شد سی‌ان‌ان: تیم فنی آمریکا در مذاکرات یکشنبه عمان حضور ندارد  روش‌های ساده برای محافظت از کودکان در برابر مالاریا دود سفید یا سیاه؟/ جهان در انتظار رهبر جدید کاتولیک‌ها پزشکیان: صرفه‌جویی را از دولت شروع کردیم/پنل‌های خورشیدی اولویت اول هشدار قرمز هواشناسی: رگبار، رعدوبرق و بادهای شدید در ۱۱ استان ترامپ: ایران در مهم‌ترین دوران تاریخی خود قرار دارد چرا بیشتر مدارس فردا تعطیل شد؟ / احتمال تعطیلی مدارس تهران وجود دارد

تایوان؛ محور گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و چین

وزرای امور خارجه چین و آمریکا در دیداری یک ساعت و نیمه، درباره تنش‌ها بر سر تایوان گفت‌وگو کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۳ - ۰۲ مهر ۱۴۰۱ - 2022 September 24
کد خبر: ۱۵۱۸۵۱

به گزارش راهبرد معاصر، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین بامداد شنبه با «آنتونی بلینکن» همتای آمریکایی خود در نیویورک دیدار کرد.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، در این دیدار «صریح و مستقیم» یک و ساعت و نیمه که بیش از هر چیز بر تنش بر سر تایوان متمرکز بود، وانگ یی آمریکا را به ارسال پیام‌های «بسیار اشتباه و خطرناک» به جدایی‌طلبان تایوانی متهم کرد.

 

وزیر امور خارجه چین در اولین دیدار با همتای آمریکایی از زمان تشدید تنش‌ها بر سر تایوان تأکید کرد: «تایوان جزو مسائل داخلی چین محسوب می‌شود و ایالات متحده هیچگونه حق دخالت در روشی که برای حل مسائل آن به کار برده می‌شود را ندارد».

 

یک مقام ارشد آمریکایی درباره این دیدار به رویترز گفت: «آقای وزیر (بلینکن) به نوبه خود تصریح کرد مطابق تعهد دیرپای ما به اصل چین واحد که تغییری در آن ایجاد نشده است، حفظ صلح و ثبات در سرتاسر تنگه به طور حیاتی مهم است».

 

در پی سفر تحریک‌آمیز ماه گذشته «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، تنش‌ها میان پکن و واشنگتن شدت گرفته و برخی مذاکرات و کانال‌های ارتباطی میان دو کشور تعلیق شد.

 

به گفته مقام ارشد آمریکایی، بلینکن در دیدار روز شنبه با همتای چینی خود بر لزوم حفظ خطوط ارتباطی بین دو کشور تأکید کرد. او همچنین از پکن درخواست کرد در مورد حمایت از روسیه در جنگ اوکراین شفاف‌سازی کند.

 

پیش از این، در آخرین تماس تلفنی میان وانگ یی و همتای آمریکایی، وی درباره «بازی با آتش» توسط واشنگتن هشدار داده بود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار